torsdag 30 oktober 2008

Öppet Hus

Jag, Ylva, Ylva och Eva hade fixat ett Öppet Hus där Katarina som har Garn & Vävmix kom och sålde garn och även lite broderier. I runda slängar så kom det ca 50 personer under kvällen.

Det var jättekul och trevligt, ska höra vad folk som var där och handlade tyckte, kanske blir det fler gånger.




Enda nackdelen var att plånboken blev betydligt tunnare, och det som snart är syfestival!!!!!!!
Fast å andra sidan så köpte jag garn till sånt som jag ska ge bort i julklapp.
Kan inte skriva vad det ska bli för dom läser min blogg


Detta är vad jag handlade


söndag 26 oktober 2008

KLAR......

Nu är den helt klar, mysteriesjalen och jag ska nog ha den på mig till syfestivalen, vill köpa mer utav det garnet, fick lite blodad tand.


lördag 25 oktober 2008

Mysteriesjal

Den är nästan klar, har blockat den idag.

Eftersom inte Marina är hemma i helgen så passade jag på att låna golvet i hennes rum, dit kan jag stänga dörren. Det är så tråkigt att leta nålar på golvet efter att katterna haft fest, för att inte tala om skräcken över att dom kanske skulle trampa eller tugga på en nål.


onsdag 22 oktober 2008

Sytt lite

Har gått några månader och funderat på om jag skulle sy mig en väska åt lappteknikhållet som jag skulle kunna lägga min stickning i när jag ska iväg. Har köpt både tyg, foder och vliselin för ett tag sen men inte kommit längre, eftersom jag aldrig sytt något med sådant förut.
Men så kom då äntligen den rätta lusten.

Hade ju som sagt tänkt mig åt lappteknikhållet eller om det heter quiltat med ett finare ord inte vet jag, men jag tänkte förenkla det hela med att inte göra smålappar utan ha ett helt tyg och köra med foder osv. det blev en väska, den första men absolut inte den sista, vet nu vad jag ska ändra på för att den ska bli bättre. Blev riktigt nöjd, fast man ska nog INTE titta för noga på den, då syns alla fel.





Sen har jag knypplat en stjärna till min blivande krubba

Har nu bara den sista delen kvar till krubban, men som egentligen är 3 delar som sitter ihop med varandra


Ikväll var jag på en föreläsning med Lena Köster som har företaget Ulltråden i Tiveden, hon föreläste om ull och vadmal, helt otroligt spännande.

måndag 20 oktober 2008

Oktobersockorna Hourglass

är nu klara, Gjorde dom i garnet Lanette.






Har aldrig i mitt liv haft så många sockor som jag har nu, men dom blir använda, jag fryser alltid om fötterna när jag är inomhus.
Har även fortsatt med mysteriesjalen till Syfestivalen, den är så stor nu så det är svårt att visa hela. I början tyckte jag att det var jättekrångligt med mönstret men det har blivit bättre och bättre.





Jag tog med mig ett syskonbarn till Garn & Vävmix för att köpa garn till en mössa och en halsduk som hon skulle ge bort när det var klart. Garnet hon hittade var från Marks & Katten och heter Jytte, det ligger på 200 gr nystan och är 52 % polyamid och 48 % ull, mönstret följde med på banderollen runt garnet.
Mössan har jag stickat men halsduken ville hon försöka med själv. Hon har inte stickat sen hon hade slöjd i skolan och det är ca 20 år sedan.
När jag började visa henne hur hon skulle göra så kom vi på att hon är vänsterhänt och jag högerhänt, men hon gav sig på att sticka som högerhänta. Ett enkelt mönster var det, 2 räta och 2 aviga ena varvet och nästa var var det bara rätmaskor. Jag tyckte hon var jättesnabb att lära sig.

torsdag 9 oktober 2008

Kurs........

har jag varit på i knyppling där vi skulle hitta på något eget som vi skulle knyppla, för att se även brodera på. Nu är ju inte jag en person med stor påhittighet därför köper jag alltid mönster men skam den som ger sig. Började att rita ett fönster med en balkong med tjusigt balkongräcke. Men när jag började knyppla så blev det ett torn istället och med helt andra knyppelvarianter än vad jag tänkt från början. Men intressant blir det. Till nästa gång kursen är ( om cirka en månad) ska det vara färdigknypplat för att kunna sys fast på ett tyg och broderas på.




Ett nytt djur till krubban har det också blivit.


Sen en kväll träffades vi i Sticka-Té och hade workshop i nåltovning. Det var Pia Bergfjord som var där och undervisade.
Ett hjärta fick vi alla prova på




Medans jag har gjort detta har Marina pysslat med 3D-kort


Och så har hon gjort stickmarkörer till mig.


fredag 3 oktober 2008

Hunnit en del

Det var ett tag sen jag uppdaterade bloggen, men sjukdomar och födelsedagar har gjort så att tiden inte riktigt räck till, fast å andra sidan hur ofta gör den det.

Marina har dekorerat sin hatt med en liten blomma, behövdes inte mer den blev jättefin.




Själv har jag knypplat klart 2 djur till krubban, har en förhoppning om att bli klar till jul, men vi får se.



Sen har jag beställt lite stickor, dom är en dröm att sticka med.



Har varit på en workshop med Sticka-Té där vi provade på dominostickning, det var kul men naturligtvis lyckades jag vända en ruta åt fel håll.



Sen så kom Syfestival igång med en mysteriestickning som jag hoppade på, garnet är Merino 7500 från Stäkets hantverk & design, det är lilamelerat även om det ser blått ut på bilden.



Oktober månads sockor Hourglass har jag också börjat på.


Har även varit ytterligare en tur till Ånge fast denna gång med Håkan, för att hämta hem Amalia.



Hon sover mest hela tiden sen hon kom hem.


Annars brukar dom flesta samlas när det vankas burkmat.




Men "gamla" Misse håller sig gärna på golvet och äter, han tycker det är för trångt på bänken, medans dom andra inte äter någon annanstans än på bänken.