söndag 30 november 2008

Workshop

Har blivit inbjuden av Mälarmaskan att få vara med på en workshop med Johanna Wallin som dom anordnat. Så jag tog min stickväska och åkte till garnaffären Nystvindan i Eskilstuna, min åkpartner blev tyvärr sjuk så därför åkte jag själv.

Det var super trevligt att träffa lite nya ansikten med samma intressen som en själv. Det var till och med några som kunde knyppla.

Och eftersom jag aldrig varit i den garnaffären så var jag ju bara tvungen att få gå och känna och klämma på lite olika garner som inte finns i affärerna i Örebro.

Naturligtvis slank det med lite grann hem också.


Häftet med julstickning av Johanna Wallin ingick i workshops avgiften.

torsdag 27 november 2008

Vantuställning

Sticka-Te och Bilda här i Örebro har i ett samarbete ordnat en vantuställning i vårt stadsbibliotek. Jag och Ylva J satt där på onsdag eftermiddag och det var en hel del folk och tittade. Det var jättetrevligt.



Vår egen medlem Gunnel har komponerat en ett eget mönster på en kuskvante som vi gjort ett paket av med mönstret och ullgarn från lokala fårfarmare.

Vi försökte att få mönstret till Bergslagsvanten för att sälja den tillsammans med garn men det fick vi inte. Konstigt egentligen när vi nu hade en fin utställning på ett välbesökt ställe.



Sist men inte minst så vill jag bara tala om att bebisarna växer så att det knakar.





söndag 23 november 2008

Äntligen

Efter att i två dagar "suttit och hållit Amalias tass" så kom det på fredagen tre små underbara bebisar, två killar och en tjej.




Så på lördagen kunde jag med gott samvete åka på julknyppling. Årets tomte var en backhoppare. Fast jag fortsatte envist med min krubba, tomten får vänta.


söndag 16 november 2008

I väntans tider

I veckan var det bågskyttetävling i Hallsberg, då var detta gäng iväg och tävlade för Örebro



Har en viss förmåga att få röda ögon när jag tar kort på människor och har inget bra program för att ta bort det med, men kanske jag hittar något senare.

Har stickat ett gäng tomtar som jag gav bort i helgen när jag var ute och åt med goda vänner


Var även iväg på kurs med knypplingen i helgen, denna gång skulle vi brodera något ihop med bilden som vi knypplat sist. Som vanligt så blev det inte som jag tänkt utan lite annorlunda, men vad gör det.


Nu i veckan kommer jag och Marina ha skiftgång så att det hela tiden är någon av oss hemma. Amalia ska ha kattungar. Onsdag är den dag som är beräknad till men förra gången knep hon igen en dag tills husse kom hem från Norge och vi är lite rädda att hon gör samma sak igen och han kommer hem på torsdag. Vi får se hur det blir. Hon har i varje fall godkänt bolådan.


lördag 8 november 2008

Syfestival

Nu har jag, Marina, Ylva, Eva och Birgitta varit på syfestivalen tillsammans med tusen andra kreativa kvinnor.



Det är väl i stort sett samma försäljare som förra gången men lajvföreningen Genesis som brukar ha modevisning/föreställning var inte där till vår stora sorg. Dom var så otroligt duktiga.


Handlade gjorde vi i alla fall

Mina inköp


Marinas inköp



onsdag 5 november 2008

Sticka från tån och upp




Sticka-Té hade träff ikväll igen, Barbro och Petra visade oss hur vi skulle sticka sockor från tån och upp. Vi var nog 10-12 sticksugna damer som satt i ett rum och det var knäpptyst och då menar jag verkligen knäpptyst, så ni kan tro att vi koncentrerade oss till 100%.



Fast det verkade inte vara många som var nöjda med resultatet, men som "fröknarna" sa, det krävs nog lite träning.

Som vanligt låg kameran i handväskan brevid mig men inte kom jag ihåg att ta kort för det.


Fick ta kort hemma istället

Så här blev mitt resultat.


Ena sidan blev det hål på



Och andra sidan blev som en tjock söm


Fast från denna sida ser den jättefin ut.


Får se om jag kanske klurar vidare på den efter jul, känns som om det är mycket julklappar som ska stickas nu.

Och i helgen är det SYFESTIVAL.

måndag 3 november 2008

Lite av varje

Har stickat en "Åremössan" till Johnny i garnet Milano och med stickor nr 10, gissa om det gick fort. Johnny blev jätteglad över den.


Har även börjat på november månadssocka Hourglass, men insåg ganska snart att det inte var något för mig, så jag repade upp den lilla bit jag gjort och la undan mönstret.

Stickar tomtar till jul istället, använder garnet Tove. Tomtarna ska tovas i tvättmaskinen sen.