måndag 6 februari 2012

Såååååå besviken

är jag på min Cypressjal.

Jag fick ett "färdigt kit" med mönster och garn av en vän och tyckte den var kanonfin, och ja det är den fortfarande, men allt strul har gjort att jag inte vet om jag tycker om den längre. Garnet heter Jaipur Silk Fino och är ett underbart garn av mullbärssilke.
Det fanns ingen masktäthetskoll på sjalen, men jag oroade mig inte speciellt över det eftersom jag brukar ligga bra till när det gäller sånt, men ack vad jag bedrog mig. Stickade, stickade och åter stickade i en fyrkant och så var då garnet slut, men definitivt inte sjalen. Har köpt till 4 eller 5 härvor (har förträngt hur många det var tydligen).
Sjalen skulle bli 160 x 160 cm stor, blev 180 x 180 cm istället.
Nu skulle jag äntligen blocka den, mittenpartiet behövdes igentligen inte blockas eftersom den är så tung, men kanten behövdes. Blötte upp sjalen och tryckte sedan ut vattnet försiktigt, och diskhon blir blågrön, paniken börjar sprida sig, släppa lite färg är väl ok, men detta. Och mina fingrar är gröna.


Ja ja, jag blockar den ändå, men det blir inget bra. Kanten är för volangig. Nu får den ligga och torka, så får vi se vad jag gör med den.


Hade tänkt att blocka min vita väst också, men vågar inte göra det med gröna fingrar.
Frustrerande på högsta nivå..........

2 kommentarer:

Camilla sa...

Förstår verkligen att du är besviken. Sånt här får bara inte hända...

sjusoverskan sa...

Inge kul! Att lägga ner så mycket arbete och pengar på garn! Du får göra som vi sa när jag var liten och de vuxna inte tyckte om något: det får vi skänka till hednamissionen. Kram!