söndag 25 oktober 2009

Lokalföreningsträff i helgen

Jag och Barbro var med och representerade Örebro på Stickas lokalföreningsträff som Sticka-Te i Örebro arrangerade.

Jag hade en stor förväntan inför detta och tyckte att det skulle bli jättekul att få se ansikten på många vars bloggar jag besöker, för att inte tala om att få dela med sig av saker vi gjort hos oss i Sticka-Te och få inspiration från andra. Och eftersom Sticka delat upp olika områden med ett antal lokalföreningar som ligger ganska nära varandra och att varje region fått en kontaktperson i styrelsen så lät det kanonbra.

Lördagen började med ett studiebesök hos Karin i Granhammar, där hon höll ett underbart föredrag om hur det blivit som det blivit med Atelje Norrgården och Ostbiten.


Vi fick fika bestående av kaffe / te och en smörgås med flera goda ostar på.


Sen fortsatte vi i Bildas lokaler och höll möte.

Ordföranden reste sig upp och talade om att det var fem punkter som skulle diskuteras i olika grupper. Att det var ordföranden som reste sig fick jag räkna ut för hon presenterade sig inte. Presentationen kom en bra stund senare.

Utav dessa fem punkter så var det en som speciellt hade med lokalföreningsträffen att göra. Jag var lite förvånad men tänkte att det säkert skulle bli bättre.

På kvällen var jag inte med på middagen för Håkan och jag var bjudna på en annan middag på Stora Hotellet med Katarina och Gunnar. Det var jättetrevligt och naturligtvis är efterrätten den bästa.


Söndagen började med att redovisa vad dom olika grupperna kommit fram till i sina diskussioner. Under den tiden började jag förstå att mina förväntningar INTE skulle uppfyllas vad gäller lokalföreningarnas görande osv. Och stämningen var inte speciellt avslappnad, är fullt medveten om att jag ifrågasatte en hel del som jag ansåg vara lite konstigt och som vi i Sticka-Te var överens om att vi tyckte var fel.
Det blev ett avbrott mitt på dagen då vi hade en lite workshop med Pamela Cruse och Malin Strandli, Maxi stickning.
Ett sammandrag av själva träffen är att:

Det var kul att träffa ansikten till bloggarna bla. En till stickblogg, Eva i Halmstad, Eva this and that, Nakenstickaren, Eva i Stäket, Saltflingan

Det var trevligt var att få en tygväska med garnnystan, penna och block i. Dom sakerna var sponsrade av företag/föreningar här i Örebro trakten.
Presenter är alltid kul att få.
Själva mötet gav absolut INGENTING. Är klart besviken. Det var mer ett årsmöte/styrelsemöte än det var en lokalföreningsträff.
Men men......en erfarenhet rikare är alltid bra att ha med sig i bagaget.

Inga kommentarer: